27/7/12

ΑΠΕ: "Ανανεώσιμες Πηγές Εξαπάτησης"

"Η Ελλάδα βιώνει σήμερα μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας της" επισημαίνει η Ομάδα Αντίστασης Σελίνου σε δελτίο τύπου, με ιδιαίτερες αναφορές στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η Ομάδα Αντίστασης Σελίνου αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Ανεργία, πείνα, εξαθλίωση, αυτοκτονίες και γενικευμένο ξεπούλημα της γης, των φυσικών πόρων, του αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου. Είναι τα πρώτα αποτελέσματα των πολιτικών επιλογών και των μεθοδεύσεων των κυβερνώντων, που παραχώρησαν την εθνική μας κυριαρχία στη Τρόικα και στο λόμπι των τραπεζιτών και υποθήκευσαν τις ζωές και το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων!

Παράλληλα, με "δούρειο ίππο" την Πράσινη Ανάπτυξη και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι πολυεθνικές και οι ντόποιοι συνεργάτες τους προχωρούν με διαδικασίες φαστ τρακ (επιτάχυνση αδειοδότησης) στη μεγαλύτερη λεηλασία γης και περιβαλλοντική καταστροφή που έγινε ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας.

Με πρόσχημα την σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, όλες σχεδόν οι κορυφογραμμές, πλαγιές, κάμποι, ακόμα και προστατευόμενες περιοχές, παραχωρούνται στους επενδυτές των αιολικών, υβριδικών, φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών σταθμών. Χιλιάδες στρέμματα πολύτιμης βλάστησης, αποψιλώνονται για να καλυφθούν με εκατομμύρια κυβικά μπετόν και σίδερα.

Όπου υπάρχουν επιφανειακά και υπόγεια νερά θα κατασκευασθούν αντλησιοταμιευτήρες χωρητικότητας εκατομμυρίων κυβικών, με εικαζόμενο στόχο τον έλεγχο του πολυτιμότερου κοινού αγαθού, του νερού.

Προφανώς, οι επενδυτές - κατακτητές της χώρας θεωρούν ότι μπορούν να προχωρήσουν ανεμπόδιστα στα σκανδαλώδη σχέδιά τους. Ο λαός που μεθοδευμένα σύρθηκε στην ανεργία και στην φτώχια, εκβιάζεται κάτω από το βάρος των φόρων και των χαρατσιών να συναινέσει σε όσους του τάζουν τα ψίχουλα της δήθεν Ανάπτυξης: θέσεις εργασίας με μισθούς πείνας.

Δυστυχώς η σχεδιαζόμενη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών μας πόρων, δεν εξαιρεί το Σέλινο. Αντιθέτως, το πλούσιο φυσικό ανάγλυφο, η μεγάλη ηλιοφάνεια, και η ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων νερού στο Αποπηγάδι, σε συνδυασμό με την μεγάλη εγκατάλειψη της υπαίθρου, το καθιστούν βορά στα αρπακτικά της "πράσινης ανάπτυξης".

Καλούμε όλους τους Σελινιώτες και Σελινιώτισες για ενεργό συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα.Όλοι μας παρόντες στην εκδήλωση της ΟΜ.Α.Σ. στην Παλαιόχωρα, την Παρασκευή 27 Ιουλίου, 8:30 μ.μ, στη δημοτική αίθουσα εκδηλώσεων.

Θέμα: "Μας τα παίρνουν όλα γη, νερό και ήλιο. Ανανεώσιμες Πηγές Εξαπάτησης"

Ομιλητές: Σηφάκης Αντώνης, δικηγόρος του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα στο Σ.Τ.Ε. και τα μέλη του παγκρήτιου δικτύου αγώνα κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ:

* Καράτζης Κώστας, πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων νομού Ηρακλείου
* Λαγκαδινός Γιώργος, μουσικός - ΣφακιανάκηΒάννα, αρχιτέκτων – χωροτάκτης
* Ξηρουχάκης Σταύρος, βιολόγος – ερευνητής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Προβολή της ταινίας (διάρκειας 35 λεπτών) "ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ: Σήμερα Εμείς - Αύριο Εσείς" ακριβώς στις 8:30 μ.μ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;

FOLLOW BY EMAIL