30/6/14

1ος Ηλιακός Γύρος Κρήτης

Ένα υβριδικό ηλιακό όχημα, το "Sunnyclist", κατασκευασμένο από ομάδα Κρητικών μηχανικών, με καινοτόμα σχεδίαση, που κινείται με ηλιακή ενέργεια, κάνει τον γύρο της Κρήτης, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Ενεργειακής Εβδομάδας της Περιφέρειας Κρήτης, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η Ενεργειακή Εβδομάδα εντάσσεται στον θεσμό της «Ημέρας Ενέργειας» (Energy Day), που καθιερώθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό αυτή τη μέρα καταναλωτές, επιχειρήσεις και φορείς λήψης αποφάσεων να έχουν τη δυνατότητα να σκεφτούν τι θα μπορούσαν να κάνουν για να βελτιώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και την ενεργειακή τους συμπεριφορά.

Πρόκειται για μια ημέρα γιορτής με εκδηλώσεις και επιδεικτικές δράσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, κατά τις οποίες παρουσιάζονται βιώσιμες ενεργειακές συμπεριφορές και ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες.

Στη διάρκεια της 2ης Ενεργειακής Εβδομάδας, το ηλιακό όχημα θα διανύσει συνολικά 780 χλμ στην Κρήτη, έχοντας ήδη ξεκινήσει από τον Δήμο Ηρακλείου στις 27/06, όπου και θα επιστρέψει αύριο, Τρίτη 01/07/2014.

Ο Δήμος Χανίων, συμμετέχοντας στις δράσεις της 2ης Ενεργειακής Εβδομάδας, θα παρουσιάσει το ηλιακό όχημα σήμερα Δευτέρα 30 Ιουνίου, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, στην Πλατεία Κατεχάκη, στις 8:00 το βράδυ, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας.

Σημειώνεται ότι στις εκδηλώσεις της Ενεργειακής Εβδομάδας της Περιφέρειας Κρήτης, συμμετέχουν συνολικά οι εξής δώδεκα (12) Δήμοι: Ηρακλείου, Χερσονήσου, Αγίου Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας, Φαιστού, Σφακίων, Καντάνου - Σελίνου, Κισσάμου, Χανίων, Ρεθύμνου και Μαλεβιζίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;