30/10/11

ΗΛΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠ' ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (pt.2)

Αν, κοιτώντας τις φουτουριστικές εικόνες των αυτοκινήτων, νομίζετε πως αφορούν ταινία επιστημονικής φαντασίας ή κάποιο κόμικ απατάστε. Αυτοκίνητα απ' το μέλλον είναι. Για την ακρίβεια, σχεδιασμένα για το (κοντινό;) μέλλον. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εκτός από τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά οχήματα δίνουν βαρύτητα και στα ηλιακά αυτοκίνητα, τα οποία φέρουν φωτοβολταϊκά, κινούνται άμεσα με την ενέργεια του Ηλίου και δεν επιβαρύνουν καθόλου το περιβάλλον...

4. Nissan iV
Η Mazda ανέπτυξε το Nissan iV, το οποίο ζυγίζει 500 κιλά λιγότερα από ένα τυπικό αυτοκίνητο και αναπτύχθηκε με άξονα το 2035. Ολόκληρο το αυτοκίνητο καλύπτεται από ένα φωτοβολταϊκό υλικό, κατά 99% ελαφρύτερο από το γυαλί, το οποίο απορροφά την ηλιακή ενέργεια και ταυτόχρονα επιτρέπει την ορατότητα για τους επιβάτες. Η αυτονομία των μπαταριών του αγγίζει τα 1.200 μίλια.

5. Volkswagen
Ο Πίτερ Ουίλκινς δημιούργησε αυτό το σχέδιο εκ μέρους της Volkswagen, το οποίο κινείται μέσω του υδρογόνου και διαθέτει και φωτοβολταϊκά κελιά. Πρόκειται για ένα πολύ ακριβό μοντέλο το οποίο προορίζεται να κυκλοφορήσει μόλις σε 200 οχήματα.

6. Fluxion Transport
Το Fluxion Transport του Σλάβε Ποπόβσκι έχει ως άξονα το έτος 2100, όταν μια νέα γενιά οχημάτων θα γίνουν απαραίτητα. Προβλέπεται η κίνησή του με τέσσερις μαγνητικούς κινητήρες ιόντων, οι οποίοι τροφοδοτούν τον κάθε τροχό ξεχωριστά με 200 κιλοβάτ, επιτρέποντας ταχύτητες μέχρι και 500 χμ/ώρα. Τους κινητήρες ενεργοδοτούν τα φωτοβολταϊκά στην οροφή. (Εδώ το pt.1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;