29/10/11

ΗΛΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠ' ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (pt.1)

Αν, κοιτώντας τις φουτουριστικές εικόνες των αυτοκινήτων, νομίζετε πως αφορούν ταινία επιστημονικής φαντασίας ή κάποιο κόμικ απατάστε. Αυτοκίνητα απ' το μέλλον είναι. Για την ακρίβεια, σχεδιασμένα για το (κοντινό;) μέλλον. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εκτός από τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά οχήματα δίνουν βαρύτητα και στα ηλιακά αυτοκίνητα, τα οποία φέρουν φωτοβολταϊκά, κινούνται άμεσα με την ενέργεια του Ηλίου και δεν επιβαρύνουν καθόλου το περιβάλλον...

1. ΥΕΕ Concept Car
Το όχημα αυτό είναι σχεδιασμένο ώστε να μεταμορφώνεται σε αεροσκάφος, αφού οι τροχοί του αλλάζουν κλίση και λειτουργούν ως τουρμπίνες. Παραμένει αβέβαιο πάντως το πως τα φωτοβολταϊκά θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες του σε ενέργεια.

2. Opel Flow
Το μοντέλο της Opel σχεδιάστηκε από τον Μίκα Χάικινεν με άξονα το έτος 2049. Αποτελείται από ελαφρά υλικά και επιτρέπει την κίνηση στην πόλη με τρόπο αειφόρο και άνετο. Επίσης, περιλαμβάνει μπαταρίες, αλλά συλλέγει και ενέργεια από την ίδια την κίνησή του.

3. Touch Down
Προϊόν του σχεδιαστή Γκούο Κε, το Touch Down έλαβε διεθνές βραβείο για τον σχεδιασμό του. Η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου οχήματος είναι ότι περιλαμβάνει μια «δεξαμενή» από έξι μπαταρίες, οι οποίες μπορούν να απομακρυνθούν και να φορτιστούν ανεξάρτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;