31/10/11

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ: "ΖΟΡΙΖΟΥΝ" ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ;

Οι επιδοτήσεις των οικιακών φωτοβολταϊκών στην Μεγάλη Βρετανία πρόκειται να μειωθούν περισσότερο από 50%, με την εγγυημένη τιμή να "πέφτει" από 43,3 πένες σε 21 πένες, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα που "διέρρευσαν" στο internet.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας δείχνει να ακολουθεί το παράδειγμα της Γερμανίας και της Ιταλίας περιορίζει σημαντικά τις επιδοτήσεις στα φωτοβολταϊκά. Σύμφωνα με παράγοντες της βρετανικής αγοράς φωτοβολταϊκών αν τα σενάρια επιβεβαιωθούν, θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο, θα επιβραδυνθούν οι επενδύσεις και θα διπλασιαστεί η περίοδος απόσβεσης για τα νοικοκυριά.

Χαρακτηρίζουν την κίνηση καταστροφική για τον κλάδο, κατηγορούν την βρετανική κυβέρνηση για παλινωδίες και προβλέπουν, αν προχωρήσουν με τις περικοπές, τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών που καθιστούν τις εγγυημένες τιμές ελκυστικές για τους “ενεργειακά φτωχούς” ότι θα καταργηθούν.

Στον αντίποδα, ο υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γκρεγκ Μπάρκερ, μιλάει για "πράσινη φούσκα" και για ανάγκη εξορθολογισμού της αγοράς, χαρακτηρίζοντας τις επιδοτήσεις υπερβολικά υψηλές!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;