20/10/11

Η

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Όχημα το οποίο κινείται με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από ένα σύστημα μεγάλων μπαταριών που βρίσκονται στο εσωτερικό του.Το Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται σε επαναφορτιζόμενες συστοιχίες συσσωρευτών. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν ηλεκτρικούς κινητήρες αντί των μηχανών εσωτερικής καύσης.

Ηλεκτρικό Σκούτερ
Ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, ηλεκτρικά μοτοποδηλάτα, ηλεκτρικά σκούτερ είναι τα οχήματα με δύο ή τρεις τροχούς που χρησιμοποιούν ηλεκτροκινητήρες για την επίτευξη της κίνησης τους. Οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και τα μοτοποδήλατα γίνονται όλο και ποιο δημοφιλή, λόγω των συνεχών αυξήσεων στην τιμή της βενζίνης. Οι τεχολογίες των μπαταριών βελτιώνεται σταδιακά κάνοντας ποιο εφικτή την πραγματοποίηση αυτής της μορφής μεταφοράς στην καθημερινότητά μας.

Ηλιακά συστήματα (Ενεργητικά)
Ενεργητικά ηλιακά συστήματα είναι όσα συλλέγουν την ηλιακή ακτινοβολία και στη συνέχεια τη μεταφέρουν με τη μορφή θερμότητας σε νερό, σε αέρα ή σε κάποιο άλλο ρευστό. Η τεχνολογία που εφαρμόζεται είναι αρκετά απλή κι υπάρχουν πολλές δυνατότητες εφαρμογής της σε θερμικές χρήσεις χαμηλών θερμοκρασιών. Η πλέον διαδεδομένη εφαρμογή των συστημάτων αυτών είναι η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, οι γνωστοί σε όλους ηλιακοί θερμοσίφωνες.

Ηλιακά Συστήματα (Παθητικά)
Τα Παθητικά Ηλιακά Συστήματα είναι αναπόσπαστα κομμάτια – δομικά στοιχεία ενός κτιρίου που λειτουργούν χωρίς μηχανολογικά εξαρτήματα ή πρόσθετη παροχή ενέργειας και θερμαίνουν - δροσίζουν τα κτίρια με φυσικό τρόπο. Χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:
α) Παθητικά Ηλιακά Συστήματα Θέρμανσης.
β) Παθητικά Συστήματα και Τεχνικές Φυσικού δροσισμού.
γ) Συστήματα και Τεχνικές Φυσικού Φωτισμού.

Ηλιακή ενέργεια
Χαρακτηρίζεται το σύνολο των διαφόρων μορφών ενέργειας που προέρχονται από τον Ήλιο. Τέτοιες είναι το φως ή φωτεινή ενέργεια, η θερμότητα ή θερμική ενέργεια καθώς και διάφορες ακτινοβολίες ή ενέργεια ακτινοβολίας. Η ηλιακή ενέργεια στο σύνολό της είναι πρακτικά ανεξάντλητη, αφού προέρχεται από τον ήλιο και δεν υπάρχουν περιορισμοί χώρου και χρόνου για την εκμετάλλευσή της.

Ηλιακό αυτοκίνητο
Όχημα που κινείται με ηλιακή ενέργεια η οποία απορροφάται από φωτοβολταϊκά πλαίσια που φέρει στην οροφή του και αποθηκεύεται σε συστοιχία μπαταριών συσσωρευτών.

Ηλιακός θερμοσίφωνας
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ενεργητικό ηλιακό σύστημα που ζεσταίνει νερό χρησιμοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στις χώρες που έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια. Κατά την λειτουργία του γίνεται εκμετάλλευση δυο φυσικών φαινομένων. Με την αρχή του θερμοσιφώνου επιτυγχάνεται η κυκλοφορία του νερού με φυσικό τρόπο χωρίς μηχανικά μέρη (πχ αντλίες) ενώ η θέρμανση του νερού γίνεται με την εκμετάλλευση του φαινομένου του θερμοκηπίου που αναπτύσσεται στους συλλέκτες του.

Ηλιακός συλλέκτης
Συσκευή με την οποία απορροφάται η προσπίπτουσα ηλιακή ακτινοβολία και μετατρέπεται σε θερμότητα που μεταδίδεται σε κάποιο ρευστό που περνά μέσα από αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;