20/10/11

Θ

Θαλάσσια ενέργεια
Η θαλάσσια ενέργεια προέρχεται κυρίως από την ηλιακή ενέργεια και από τις βαρυτικές αλληλοεπιδράσεις της γης με τον ήλιο και τη σελήνη. Οι κύριες μορφές θαλάσσιας ενέργειας είναι οι εξής: α) Ενέργεια των κυμάτων β) Ενέργεια της παλίρροιας γ) Ενέργεια των θαλάσσιων ρευμάτων και δ) Θερμική ενέργεια.

Θερμικά ηλιακά συστήματα
Η πιο διαδεδομένη μορφή των θερμικών ηλιακών συστημάτων είναι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια και την μεταφέρουν με τη μορφή θερμότητας σε κάποιο ρευστό, όπως το νερό. Η πιο διαδεδομένη εφαρμογή τους είναι η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη θέρμανση και ψύξη χώρων μέσω κατάλληλων διατάξεων. Τα Θερμικά Ηλιακά Συστήματα εκμεταλλεύονται την ηλιακή ακτινοβολία για: α) θέρμανση ζεστού νερού χρήσης, β) θέρμανση και κλιματισμό χώρων.

Θερμομόνωση
Kατάλληλα υλικά που χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της μεταφοράς θερμότητας από το κτίριο προς το ψυχρό περιβάλλον (το χειμώνα) και από το θερμό περιβάλλον προς το κτίριο (το καλοκαίρι). Η θερμομόνωση (ή απλά μόνωση) παρέχει θερμική προστασία στο κτίριο με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται άνεση στο χώρο με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;