20/10/11

Ε

Ενέργεια
Η φυσική ποσότητα που χαρακτηρίζει την κατάσταση ενός σώματος (θέση, θερμοκρασία, σχήμα, ταχύτητα κλπ.).

Ενεργειακή επιθεώρηση
Ενεργειακή επιθεώρηση είναι η διαδικασία η οποία περιλαμβάνει καταγραφή και εκτίμηση κατανάλωσης ενέργειας, των παραγόντων που επηρεάζουν την κατανάλωση, αποτύπωση δυνατότητας εξοικονόμησης της ενέργειας αυτής, αποτύπωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του κτιρίου, υπόδειξη προτάσεων. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια τόσο πολύπλοκων αλλά και απλών υπολογιστικών εργαλείων προκειμένου να αναλυθεί το ενεργειακό ισοζύγιο.

Ενεργειακή μελέτη
Είναι η μελέτη που εξετάζει συνολικά τις απαιτούμενες ενεργειακές ανάγκες κτιρίων ή οικισμών για θέρμανση, ψύξη, αερισμό, φωτισμό, ζεστό νερό χρήσης, ώστε να εξασφαλίζεται θερμική άνεση κατά τη διάρκεια του χρόνου. Υποδεικνύει τις βέλτιστες, κατά περίπτωση, λύσεις για την εξασφάλιση των παραπάνω συνθηκών μέσω τεχνικών και συστημάτων ορθολογικής χρήσης και εξοικονόμησης ενέργειας ή μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ενεργειακές καλλιέργειες
Φυτά που καλλιεργούνται ειδικά για την παραγωγή βιομάζας για ενεργειακούς σκοπούς (μίσχανθος, αγριοαγκινάρα, ελαιοκράμβη κ.α. ).

Ενεργητικά ηλιακά συστήματα
Συστήματα ή διατάξεις που μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία σε θερμότητα (π.χ. ηλιακός θερμοσίφωνας).

Εξοικονόμηση ενέργειας
Ο περιορισμός της ενέργειας που καταναλώνεται για συγκεκριμένη χρήση, με τη χρήση αποδοτικών τεχνολογιών ή με την υιοθέτηση συγκεκριμένων πρακτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;