20/10/11

Κ

Καύσιμο
Κάθε υλικό που κατά την καύση του απελευθερώνει ενέργεια, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την κάλυψη διαφόρων αναγκών π.χ. κίνηση μηχανών.

Κινητική ενέργεια
Η ενέργεια που συνδέεται με την κίνηση των σωμάτων και εξαρτάται τόσο από τη μάζα όσο και από την ταχύτητά τους.

Κλιματική Αλλαγή
Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική απειλή για τον πλανήτη. Κλιματική αλλαγή αποτελούν η αύξηση των χερσαίων / θαλάσσιων θερμοκρασιών και η μεταβολή της στάθμης και της κατανομής των βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα την άνοδο της μέσης στάθμης της θάλασσας, την τήξη των πάγων, την αύξηση του κινδύνου διάβρωσης των ακτών και της έντασης των σχετιζόμενων με τον καιρό φυσικών καταστροφών. Οι μεταβολές αυτές επιφέρουν με τη σειρά τους επιπτώσεις στην τροφή, στην υγεία και την ακεραιότητα των οικοσυστημάτων.

Κουφώματα
Κουφώματα ονομάζονται όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούνται για να κουφώσουν (κλείσουν) τα ανοίγματα των τοίχων ενός κτηρίου. Διακρίνονται σε εξωτερικά κουφώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται στους εξωτερικούς τοίχους του κτηρίου και οριοθετούν το εξωτερικό με το εσωτερικό μέρος του κτίσματος, και τα εσωτερικά τα οποία οριοθετούν και χωρίζουν τις διαιρέσεις, δηλαδή χωρίζουν τα δωμάτια του κτίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;