14/5/12

"ΠΡΑΣΙΝΗ" ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ MICROSOFT

Στροφή στο «πράσινο» κάνει η Microsoft, που δεσμεύεται για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα και μπαίνει επίσημα στη λίστα με τις εταιρείες που υιοθετούν περιβαλλοντικά φιλικές πρακτικές. Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία δεσμεύεται ότι μέχρι την 1η Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία ξεκινά το νέο οικονομικό έτος, τα κέντρα δεδομένων της Microsoft, τα γραφεία και τα αεροπορικά ταξίδια θα έχουν ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα.

«Η ενασχόληση με θέματα χρήσης ενέργειας και κλιματικής αλλαγής μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε κάτι διαφορετικό στον κόσμο. Είναι το σωστό. Και είναι επίσης μια ευκαιρία να προωθήσουμε τη θετική αλλαγή», τόνισε σε δηλώσεις του ο Kevin Turner, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Turner, η Microsoft θα προσπαθήσει να επιτύχει τον στόχο για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα καθιστώντας κάθε μονάδα της εταιρείας υπεύθυνη για την ενέργεια που χρησιμοποιεί και τον άνθρακα που παράγει. Τα τμήματα που θα αυξάνουν την ενεργειακή τους αποδοτικότητα και τη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα επιβραβεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;