24/3/12

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) διοργανώνει διαγωνισμό έκθεσης ιδεών - κατασκευών με θέμα την ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην καθημερινότητα μας για ένα αειφόρο μέλλον. Τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα έργα των μαθητών που υλοποιήθηκαν:

Στο μάθημα Project της Α Λυκείου
Στο μάθημα Αρχιτεκτονικό Σχέδιο της Γ Λυκείου
Στο μάθημα Τεχνολογίας της Α Γυμνασίου
Σε άλλα μαθήματα ή δραστηριότητες των σχολείων που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη από την Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου.

Τα έργα μπορούν να έχουν την εξής μορφή: Μακέτες, κολάζ / σχέδια, ταινίες μικρού μήκους, κείμενο, κατασκευές, κτλ. Τα καλύτερα έργα που θα μας στείλουν τα σχολεία θα βραβευτούν:

Έπαθλο 1ης θέσης: 600 ευρώ
Έπαθλο 2ης θέσης: 400 ευρώ
Έπαθλο 3ης θέσης: 200 ευρώ

Λήξη διαγωνισμού: 20 Μαΐου 2012. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού μπορείτε να συμμετάσχετε στην περιβαλλοντική δραστηριότητα: Ανοιχτός διάλογος "Ενέργεια και Αρχιτεκτονική". Στη δραστηριότητα του Ανοιχτού Διαλόγου οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερώσουν τους μαθητές σε περιβαλλοντικά θέματα ώστε να βελτιώσουν την ενεργειακή συμπεριφορά τους. Η δραστηριότητα έχει χωριστεί σε 3 ενότητες διαφορετικής θεματολογίας και είναι κατάλληλη για μαθητές Γυμνασίου αλλά και για μαθητές Λυκείου.

Πέρα από το θεωρητικό κομμάτι, σε κάθε μια από τις 3 ενότητες υπάρχει και το πρακτικό μέρος σε μορφή πειραμάτων. Τα πειράματα είναι δυνατό να υλοποιηθούν από τους μαθητές με τη βοήθεια του καθηγητή μέσα στην τάξη ή και στο προαύλιο του σχολείου. Περισσότερες πληροφορίες για το τη δραστηριότητα του Ανοιχτού Διαλόγου μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό τόπο: http://10action-teenagers.sdeurope.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;