9/2/12

ΤΟ 1ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ BAR!!!

Το 1ο "οικολογικό μπαρ" λειτουργεί ήδη στο Λονδίνο! Ποια η ιδιαιτερότητά του; Τα φωτορυθμικά του μαγαζιού εξαρτώνται άμεσα από την διάθεση των θαμώνων. Χορεύεις; Θα απολαύσεις και τα φωτιστικά εφέ. Είσαι αραχτός και πίνεις το ποτό σου; Μαύρο σκοτάδι που σ' έφαγε! Πέραν της πλάκας, το μπαρ “Surya” έχει μια ενεργειακή πίστα η οποία συγκεντρώνει ενέργεια όταν οι πελάτες χορεύουν πάνω της!

Λειτουργεί με ελατήρια, τα οποία κάθε φορά που συμπιέζονται από τους θαμώνες παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα. Το ρεύμα αποθηκεύεται και έτσι εξοικονομείται περίπου το 60% της συνολικής κατανάλωσης!

Το μπαρ διαθέτει επίσης σύστημα ηλιακής και αιολικής ενέργειας, καζανάκια που λειτουργούν με αέρα, ενώ τα ποτά σερβίρονται σε οικολογικά ποτήρια. Οι πελάτες πέρα από το ποσό της εισόδου πρέπει να υπογράφουν και μια εγγύηση στην οποία υπόσχονται να βοηθήσουν στην καταστολή της κλιματικής αλλαγής.

Η όλη ιδέα (όπως και το μπαρ) ανήκουν σ' έναν Έλληνα. Στον Κύπριο, Ανδρέα Χαραλάμπους, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της οικολογικής οργάνωσης "Club 4 Climate". Ο ίδιος δηλώνει πως «αυτός είναι ένας τρόπος να ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από τον χορό για να αγγίξουμε τους νέους». Ωραία ιδέα πατριώτη, μπράβο...

ΥΓ. Τι μουσική παίζει το bar;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;