2/11/11

"ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ": ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» εξέφρασε την αντίθεσή της στο Πρόγραμμα Ήλιος με τον επικεφαλής της στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Γιώργο Βλαστό να αναφέρει τα εξής: «Ο Δήμος Ρεθύμνης δεν πρέπει να διαθέσει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο δημοτικής έκτασης γι’ αυτό το πρόγραμμα, που αποτελεί μέρος της νεοκατοχικής συμφωνίας αναδιάρθρωσης χρέους και μόνιμης εποπτείας της χώρας που υπέγραψαν χωρίς καμία διαπραγμάτευση ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος στις 26/10/2011.

Ο Δήμος Ρεθύμνης πρέπει να συντονίσει την δράση του μαζί με άλλους δήμους, την αιρετή περιφέρεια και φορείς του νομού και της Κρήτης για μια ανάπτυξη των ΑΠΕ υπέρ των πολιτών και του περιβάλλοντος και όχι για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων ξένων και ντόπιων».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Ι. Χατζηβασιλειάδης, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος, Σύμβουλος Μηχανικός, Μέλος Δ.Ε. και Γενικός Γραμματέας του ΙΕΝΕ, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Ενέργειας Νότιοανατολικής Ευρώπης αναρωτάται σχετικά με το Πρόγραμμα “Ήλιος” αν είναι “άνθρακας ο θησαυρός”.

Ο κ. Χατζηβασιλειάδης κάνει λόγο για προχειρότητα και εντοπίζει προβλήματα στη χωροθέτηση και χρήση γης, εκφράζει τις ενστάσεις του αναφορικά με το κόστος του έργου και συμμετοχή του υπουργείου, επισημαίνει την έλλειψη υποδομών στα δίκτυα και τονίζει ότι οι τιμές βάσει των οποίων έχουν υπολογιστεί τα προσδοκώμενα έσοδα σε βάθος εικοσιπενταετίας μπορεί να μεταβληθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;