10/11/11

ΥΠΕΚΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΧΡΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Υπεγράφη τελικά η υπουργική απόφαση για την "Ρύθμιση θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρμανση κτιρίων και νερού" από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου. Κάτι που σημαίνει πως απελευθερώθηκε η χρήση βιομάζας στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ αναφέρεται ότι η νέα Απόφαση αποσκοπεί α) στην απελευθέρωση της χρήσης βιομάζας (π.χ. pellets) στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και β) στη θεσμοθέτηση ενός σύγχρονου πλαισίου ελέγχου των εκπεμπόμενων καυσαερίων από αυτές τις εγκαταστάσεις.

Επισημαίνεται επίσης ότι με την απόφαση αίρονται οι περιορισμοί σχετικά με τη χρήση καυσίμων στερεής βιομάζας στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης σε όλη την Επικράτεια. Συν τοις άλλοις, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τις λειτουργικές απαιτήσεις, καθώς και θέματα σχετικά με τη συντήρηση - ρύθμιση των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρμανση κτιρίων και νερού. Τέλος, εκσυγχρονίζονται διατάξεις του υφιστάμενου ρυθμιστικού πλαισίου ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες τεχνολογικές απαιτήσεις.

Η Υπουργική Απόφαση αναθεωρεί μετά από 18 χρόνια το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, "στο πλαίσιο της απαγκίστρωσης από το πετρέλαιο, της προστασίας του περιβάλλοντος και της επίτευξης των εθνικών στόχων για την μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;