21/4/13

Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο διεκδικεί ο Δήμος Χανίων

Πρόταση για την χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου, με στόχο την υλοποίηση τριών σημαντικών έργων προστασίας και αναβάθμισης του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος, πρόκειται να υποβάλλει ο Δήμος Χανίων.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο της (περασμένης) Παρασκευής επρόκειτο να εγκρίνει τις μελέτες που έχει ετοιμάσει η Δημοτική Αρχή. Τα έργα που θα υποβάλλει προς χρηματοδότηση στο ανωτέρω πρόγραμμα η Δημοτική Αρχή των Χανίων είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.285.000 ευρώ και είναι τα εξής:

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 1.600.000 ευρώ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΒΟΛΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΟΡΩΝΗ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 400.000 ευρώ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 285.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, ο Δήμος Χανίων θα διεκδικήσει μέρος των διαθέσιμων κονδυλίων του εν λόγω προγράμματος του Πράσινου Ταμείου που ανέρχονται σε 8.000.000 € επισημαίνοντας ωστόσο ότι «το εν λόγω ποσό είναι εξαιρετικά μικρό για να καλύψει τις προτάσεις που θα υποβληθούν απ’ όλους τους Δήμους της χώρας».

Σε κάθε των περιπτώσεων καταλήγει ο κ. Σκουλάκης «οι προτάσεις του Δήμου που θα υποβληθούν για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο πληρούν όλα τα κριτήρια του προγράμματος, έχουν άμεση συνάφεια με τους Άξονες Προτεραιότητας και τα Μέτρα του χρηματοδοτικού προγράμματος, χαρακτηρίζονται από ωριμότητα και οικονομική βιωσιμότητα ενώ το κυριότερο είναι ότι συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος και γι’ αυτό ευελπιστούμε στην χρηματοδότηση του συνόλου ή μέρους αυτών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;

FOLLOW BY EMAIL