5/3/13

Λιγότερο ελκυστική η Ελλάδα στις επενδύσεις Α.Π.Ε.

Δύο θέσεις έχασε η Ελλάδα στη λίστα με τις ελκυστικότερες επενδυτικά χώρες στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που δημοσιεύει κάθε χρόνο Ernst & Young, ως αποτέλεσμα των σκληρών μέτρων για την καταπο- λέμηση των ελλειμμάτων των επιδοτή- σεων.

Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας, ο νέος γύρος μέτρων λιτότητας που περιλαμβάνει ένα φόρο επί των εσόδων των υφιστάμενων μονάδων παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας βαραίνει τον κλάδο και δυσκολεύει την προσέλκυση επενδύσεων.

«Ο φόρος θα μειώσει τα έσοδα για όλες τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις από 25% -30%, ενώ οι άλλες τεχνολογίες θα πληρώσουν 10%. Αναπόφευκτα, το μέτρο αναμένεται να αποτρέψει τους επενδυτές και να προκαλέσει προβλήματα ταμειακών ροών για πολλά ηλιακά έργα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Για την ιστορία, η Ελλάδα συγκέντρωσε 43,3 βαθμούς ελκυστικότητας συνολικά για τις ΑΠΕ, ενώ στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Κίνα (70,1 βαθμοί), η Γερμανία (65,6 βαθμοί) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (64,9 βαθμοί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;