2/3/13

Μπάλα ποδοσφαίρου μετατρέπεται σε... φωτιστικό

Οι φιλικοί προς το περιβάλλον, φορητοί συσσωρευτές ενέργειας, μόλις έγιναν πολύ πιο διασκεδαστικοί με την παρουσίαση της μπάλας Soccket. Πρόκειται για ένα νέο gadget που έκανε την εμφάνισή του στην ιστοσελίδα χρηματοδοτήσεων KickStarter.

Ουσιαστικά είναι μία μπάλα ποδοσφαίρου που όσο κάποιος την κλωτσάει, συλλέγει ενέργεια που αργότερα μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί συνδέοντας μία λάμπα LED στην ειδική υποδοχή που διαθέτει. Οι δημιουργοί της υποστηρίζουν πως 30 λεπτά παιχνιδιού με την μπάλα μπορούν να τροφοδοτήσουν μία λάμπα LED για 3 ώρες.

Φυσικά για όσους έχουν την τύχη να ζουν σε χώρες που η ηλεκτρική ενέργεια θεωρείται δεδομένη, η μπάλα Soccket ίσως να μην παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για τους κατοίκους, όμως, υπανάπτυκτων χωρών που η ηλεκτρική ενέργεια θεωρείται ακόμα πολυτέλεια, σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει μία πολύ διασκεδαστική και αποτελεσματική επιλογή.

Η λειτουργία της, βασίζεται σε ένα μηχανισμό που θυμίζει εκκρεμές και έχει τη δυνατότητα να συλλαμβάνει την κινητική ενέργεια και να την αποθηκεύει σε μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Η μπάλα είναι κατασκευασμένη από ένα αφρώδες υλικό που της επιτρέπει να μην ξεφουσκώνει, ενώ το βάρος είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από μία συνηθισμένη μπάλα ποδοσφαίρου.

Η εταιρία Uncharted Play, που βρίσκεται πίσω από το Soccket, δήλωσε πως αν η χρηματοδότηση είναι επιτυχημένη, θα κυκλοφορήσει και μία έκδοση της μπάλας με θύρα USB, ώστε να μπορεί να τροφοδοτήσει μια μεγαλύτερη γκάμα συσκευών. Η τιμή του, αυτή τη στιγμή είναι 99 δολάρια (75 ευρώ) στην οποία συμπεριλαμβάνονται η μπάλα αλλά και μία λάμπα LED που τη συνοδεύει.

Μπορεί να μην είναι ένα ποσό που κάποιος κάτοικος υπανάπτυκτης περιοχής, μπορεί να διαθέσει, όμως σίγουρα αν το συγκεκριμένο πρότζεκτ στεφθεί με επιτυχία, η τιμή του θα πέσει σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;