1/8/12

Συνάντηση υφυπουργού ΠΕΚΑ με φορείς των Α.Π.Ε.

Την ανάγκη και τη δέσμευση «να βρεθούν άμεσα λύσεις στο πρόβλημα ρευστότητας της αγοράς ενέργειας» επισήμανε ο υφυπουργός Περιβάλ- λοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλ- λαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, σε συ- νάντηση με φορείς της αγοράς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, ο υφυπουργός κατέστησε σαφές πως προτεραιότητα παραμένει ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της αγοράς και το ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον, που θα διασφαλιστεί και με τη διόρθωση των στρεβλώσεων στη λειτουργία της.

Το υπουργείο επεξεργάζεται δέσμη μέτρων για την αποκατάσταση της ρευστότητας, στην οποία εξετάζεται να περιληφθεί και μείωση των εγγυημένων τιμών απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας από το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Στην συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ), της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών (ΕΣΜΥΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Βιομάζας (ΕΛΛΕΒΙΟΜ).

Μετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστας Μαθιουδάκης, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Ν. Βασιλάκος και ο Πρόεδρος της ΔΕΗ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε, Αρθούρος Ζερβός.

Οι επαφές θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ) και τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Παραγωγών Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΑΣΠΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;