7/3/12

ΚΡΗΤΗ-ΑΠΕ: ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

Τη συμμετοχή της στην Εταιρεία Λαϊκής Βάσης για την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης. Οι δήμοι θα συμπράξουν με την Περιφέρεια Κρήτης και την Παγκρήτια Τράπεζα στη νέα εταιρεία που θα μπουν και πολίτες που το επιθυμούν με στόχο κανένας να μην έχει πάνω από 5% των μετοχών.

Στη συζήτηση που έγινε στην ΠΕΔ, η οποία συνεδρίασε στα Χανιά, το κλίμα ήταν γενικά θετικό καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων θεωρούν ότι πρέπει η Αυτοδιοίκηση να είναι παρούσα θετικά σε αυτό το νέο οικονομικό και περιβαλλοντικό τοπίο στην Κρήτη.

"Δεν μπορούσαμε να λείπουμε από αυτή την πρωτοβουλία", είπε ο δημαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ κ.Κουράκης που επεσήμανε ότι έτσι κι αλλιώς οι δήμοι θα κληθούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο αφού κυρίως σε δημοτικές εκτάσεις θα γίνουν οι επενδύσεις. Για τους δήμους όπως ειπώθηκε το σημαντικό δεν είναι μόνο τα έσοδα που προσδοκούν, αλλά η ταυτόχρονη αξιοποίηση εκτάσεων που σήμερα δεν έχουν ουσιαστικά καμία χρήση.

Οι δήμαρχοι πάντως επεσήμαναν ότι το θέμα των ΑΠΕ στην Κρήτη θέλει προσεκτικό και ειδικό χειρισμό για να μην καταστραφεί το περιβάλλον. Έκτος από το γενικό χωροταξικό απαιτείται, είπαν, και ειδικό χωροταξικό. Η ΠΕΔ Κρήτης εξουσιοδότησε τους κ.Κουράκη και Μαρίνακη να χειριστούν το όλο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;