14/2/12

"ΠΡΑΣΙΝΑ" ΝΗΣΙΑ!!!

Το Δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Gottlieb Paludan, υπέβαλε μια ριζοσπαστική ιδέα για τη δημιουργία εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ακατοίκητα νησιά σε όλο τον κόσμο.

Οι αρχιτέκτονες της Gottlieb Paludan έχουν αναπτύξει μια καινούρια αντίληψη για την παραγωγή καθώς και την αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας μέσα από τις ανανεώσιμες πηγές. Πιστεύουν ότι μέσα από αυτήν την ιδέα θα μπορούσε να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες, ακόμα και όλου του πληθυσμού της Δανίας.

Η εταιρεία πρότεινε την παραγωγή ενέργειας από την αιολική ή την ηλιακή, με βάση το κλίμα και μέσα από την εκμετάλλευση του νερού γύρω από τα νησιά. Η όλη ιδέα είναι να κατασκευαστούν, αυτό που ονομάζουν ως Νησί Πράσινης Ενέργειας (Green Power Island), ανοικτά των ακτών της Κοπεγχάγης.

Τεχνητό Νησί

Το "τεχνητό" νησί θα πρέπει να έχει υπεράκτια αιολικά πάρκα και να έχουν εγκατεστημένες ηλιακές συστοιχίες. Επίσης θα πρέπει να έχει αντλίες θαλασσινού νερού για να παράγουν θαλάσσια βιομάζα για βιοκαύσιμα. Η παραγόμενη ενέργεια στη συνέχεια θα αποθηκεύεται χρησιμοποιώντας εγκαταστάσεις υδροηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την άντληση θαλασσινού νερού σε μια λιμνοθάλασσα, όταν η αιολική ενέργεια δεν ικανοποιεί την ζήτηση, γυρνώντας τις τουρμπίνες ώστε να παραχθεί ενέργεια.

Συμβατικά Συστήματα;

Η διαφορά με τα συμβατικά συστήματα άντλησης για αποθήκευση που χρησιμοποιούν δυο δεξαμενές σε διαφορετικά ύψη, είναι ότι πρέπει να χτιστεί μια μόνο δεξαμενή. Με την νέα αυτή τεχνολογία θα αντλείται το 75% της ενέργειας που ‘’συνελήφθη’’ κατά τον πρώτο γύρω της συγκέντρωσης ενέργειας. Καλύπτοντας σχεδόν τρία τετραγωνικά μίλια το νησί στα ανοικτά της Κοπεγχάγης θα πρέπει να συνδέεται με τον σταθμό Avedore Power Plant, ένα άλλο ‘’τεχνητό’’ νησί. Θα ηλεκτροδοτείται από ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο και θα στεγάσει μια φυτεία φυκιών για την παραγωγή πρώτης ύλης για παραγωγή βιοκαυσίμων.

Παγκόσμιο Πλάνο

Εκτός από την ιδέα για τα τεχνητά νησιά, η Gottlieb Paludan έχει προτείνει και κάποιες περιοχές παγκοσμίως όπου θα μπορούσαν να χτιστούν Green Power Islands όπως π.χ. Florida Keys, Jiangsu της Κίνας, Manama στο Μπαχρείν, Tamil Nadu στην Ινδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;