7/11/11

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΕΙΟ!!!

Το Foster & Partners ανακοίνωσε προ μηνός τα σχέδιά του για το καινούριο διεθνές αεροδρόμιο στο Κουβέιτ, με τα οποία θα αυξήσει την χωρητικότητα και παράλληλα θα το καταστήσει σημείο αναφοράς οικολογικού κτιρίου. «Το σχέδιό του έχει τις ρίζες της στην αίσθηση που σου αφήνει ο τόπος, ανταποκρινόμενο στο κλίμα ενός από τα πιο καυτά κατοικήσιμα περιβάλλοντα στη γη και εμπνευσμένο από τις τοπικές μορφές και υλικά» υποστηρίζει το γραφείο Foster & Partners.

Ο νέος τερματικός σταθμός θα διαθέτει σχέδιο σε σχήμα τριφυλλιού με τις πύλες αναχώρησης να σχηματίζουν τρία συμμετρικά φτερά. Το αεροδυναμικής εμφάνισης κτίριο θα περιλαμβάνει ένα ψηλό κεντρικό χώρο 25 μέτρων, με τους εξωτερικούς τοίχους να εκτείνονται στα 1,2 χιλιόμετρα! Τα τζάμια θα "φιλτράρουν" το ηλιακό φως και θα εκτρέπουν την (ηλιακή) ακτινοβολία, ενώ ένα κουβούκλιο που θα υποστηρίζεται από τσιμεντένιες στήλες θα προσφέρει σκιά στους εξωτερικούς δημόσιους χώρους και εισόδους. Στην περιοχή παραλαβής αποσκευών θα υπάρχει έντονα το στοιχείο του νερού, και η οροφή θα είναι εφοδιασμένα με φωτοβολταϊκά πάνελ για τη συγκομιδή της ηλιακής ενέργειας.

Το γραφείο Foster & Partners έχει ως στόχο την αξιολόγηση LEED Gold, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα πράσινης πιστοποίησης κτιρίων. Αν ο στόχος του επιτευχθεί, ο τερματικός σταθμός του Κουβέιτ θα γίνει ο πρώτος στον κόσμο που θα έχει επιτύχει ένα τέτοιο επίπεδο περιβαλλοντικής πιστοποίησης. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κουβέιτ θα δέχεται κάθε χρόνο 13 εκατομμύρια επιβάτες στους χώρους του, με την ευελιξία να φιλοξενηθούν από 25 εκατομμύρια επιβάτες έως (με περαιτέρω ανάπτυξη) και 50 εκατομμύρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;

FOLLOW BY EMAIL