27/10/11

ΤΑ ΗΛΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ

Η καινούρια - πράσινη - τεχνολογία δείχνει να καθιστά τα (φιλικότερα προς το περιβάλλον) αυτοκίνητα ελκυστικότερα στον κόσμο. Ένα υψηλής απόδοσης ηλιακό φωτοβολταΪκό σύστημα θα παρέχει στους ιδιοκτήτες του Focus Electric, παραγωγή αρκετής ανανεώσιμης ενέργειας για να αντισταθμίσει την ενέργεια που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση του. Το ηλιακό φωτοβολταΪκό σύστημα των 2,5 κιλοβάτ θα παράγει 3.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Η Ford (και η εταιρεία SunPower) που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ηλιακών συλλεκτών, συνεργάζονται με στόχο να δημιουργήσουν τα αποδοτικότερα ηλιακά-τροφοδοτούμενα αυτοκίνητα σαν μέρος του προγράμματος "Drive Green for Life". Ο Tom Werner Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SunPower δήλωσε:

Με την αξιοποίηση του εν λόγω προγράμματος, οι πελάτες της Ford, θα λαμβάνουν το πρόσθετο πλεονέκτημα της εγκατάστασης ενός ηλιακού φωτοβολταΪκού συστήματος της SunPower, που έχει τη μεγαλύτερη απόδοση και αξιοπιστία στην αγορά σήμερα, παράγοντας την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για να φορτίζουν τα οχήματά τους.

Μια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία η οποία δραστηριοποιείται στην ηλεκτροκίνηση είναι η Chevrolet , η οποία προχώρησε στην κατασκευή ηλιακών σταθμών φόρτισης κοντά στις εκθέσεις της για την φόρτιση του Chevrolet Volt. Σύμφωνα με την πηγή USA Today, αυτοί οι σταθμοί μπορουν να παρέχουν ενέργεια για 4.500 αυτοκίνητα τον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;