24/10/11

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "Π.Ε.Ξ.Ε."

Την πρώτη θέση σε αριθμό συμμετοχών στο πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας (Π.ΕΞ.Ε) που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2012 καταλαμβάνει μέχρι στιγμής η Ελλάδα. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό μεταξύ νοικοκυριών από 11 χώρες της Ευρώπης που στοχεύει στην ανάδειξη της "πρωταθλήτριας" χώρας και του νοικοκυριού που θα πετύχουν τη μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας και παράλληλα σε εκπομπές CO2.

Μέσω του διαγωνισμού, ο οποίος εξελίσσεται διαδικτυακά, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να υλοποιήσουν διάφορες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, μερικές από τις οποίες είναι μηδενικού κόστους, όπως το σβήσιμο των φώτων όταν δεν χρησιμοποιούνται, ενώ άλλες κινήσεις δομικού χαρακτήρα, όπως η αλλαγή λέβητα. Οπως δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής της WWF Ελλάς "Σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις, είναι δυνατόν ένα νοικοκυριό να εξοικονομήσει έως και 2.000€ ετησίως, κάνοντας πράξη τις συμβουλές που θα βρει στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Αυτή ιδιαίτερα την περίοδο, η "επιστροφή" χρημάτων σε ένα νοικοκυριό αποκτά ακόμα περισσότερη αξία".

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα ελληνικά νοικοκυριά, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσουν. Οι τρεις πρώτοι νικητές στη χώρα μας θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα έως 1.000€ και δωρεάν ενεργειακές επιθεωρήσεις, ενώ οι επόμενοι 50 θα λάβουν ως δώρο έναν έξυπνο ενεργειακό μετρητή. Δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται στην ιστοσελίδα: "The Climate Cup"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;